sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Lumihiutaleita

Oikein tunnelmallista ensimmäistä adventtia!
  
Täällä ehdittiin harmitella reilun viikon ajan pimeyttä ja mustaa maata, kun ensilumet ottivat ja sulivat pois. On kyllä ollut oikeasti aika masentavaa katsella ulos, kun pihassa on niin pimeää ja sade piiskaa ikkunoita.
 
Nyt sen sijaan on palattu talvisiin maisemiin, sillä maassa on reilut 20 senttimetriä lunta! Lunta on itse asiassa tuiskuttanut kahden viimeisen päivän aikana sen verran reippaasti, että pihoja on joutunut kolaamaan traktorilla sekä eilen että tänään. Ikkunalaudoillakin on valkeat nietokset ja portaita saa harjata puhtaaksi vähän väliä. Jospa nämä lumet nyt jäisivät pysyviksi!

 
Meillä on juhlistettu ensimmäistä adventtia ja lumentuloa leipomalla jo perinteeksi muodostuneita lumihiutalepipareita. Minä itse nautin lumihiutalepipareiden kauniista ulkomuodosta ja lapset tykkäävät pipareiden makeasta kuorrutuksesta. Joudun tosin hiukan vahtimaan, etteivät pienet ja vikkelät kädet kurkota piparkakkuvadille liian usein.
 
Isäntä lähti juuri navetalle, vauva nukkuu, tytöt rauhoittuivat hetkeksi Kaunottaren ja Kulkurin ääreen ja minä taidan nyt hipsiä keittiöön ja nautiskella pari piparkakkua kahvin kera:)
 
Miten teillä on vietetty ensimmäistä adventtia ja onko muuallakin saatu nauttia taas lumisista maisemista?2 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit piparit! Miten teet kuorrutuksen?
  Täällä on tunnelmoitu jouluvaloja laitellen ja kynttilöitä sytytellen. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että sinäkin olet löytänyt taas blogiini ja teidän kauniissa kodissanne on varmasti joulunaikaan ihanan tunnelmallista! Pipareiden kuorrutus on sitä valmista kaulintamassaa, jota täällä pikkukylälläkin saa ihan tavallisesta S-kaupasta. Tämä on tällainen kiireisen pikkulasten äidin koristeluversio eli otin vain tuolla samalla lumihiutalepiparimuotilla ohueksi kaulitusta kaulintamassasta kuvioita ja liimasin ne vesitilkalla pipareihin :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3