lauantai 26. marraskuuta 2016

Suloinen minikuusi

Joko teillä on ryhdytty kaivamaan joulukoristeita esiin? Meillä mennään tässä asiassa vielä aika maltillisella linjalla ja ikkunoita koristavien paperitähtien sekä adventtikynttilöiden lisäksi talosta löytyy joulukoristeita vain tyttöjen huoneesta. Pienet emännänalut haluavat nimittäin ottaa kaiken ilon irti joulun odotuksestaan :)

Kun olin itse pieni tyttö sain eräänä jouluna lahjaksi isovanhemmiltani muovisen minikuusen, josta tulikin seuralaiseni vuosiksi eteenpäin. Joulun odotukseni alkoi siitä, kun kaivoin kuuseni esiin keittiön yläkaapista, suoristin sen vuoden aikana kasaan painuneet oksat ja ripustin niihin pienet jouluvalot. Kuusi seisoi kirjoituspöytäni nurkalla ja iltaisin istuin sen äärellä haaveilemassa. Voi olla, että tuo kuusi on vieläkin säilössä jossain kaapissa lapsuudenkodissani.

Pari viikkoa sitten vanhempani kävivät meillä kylässä ja toivat tullessaan tytöille oman minikuusen. Kuusessa oli pienet led-valot ja kun se oli saatu sijoitettua tyttöjen huoneeseen, sammutettiin valot ja pian tytöt olivatkin jo joulutunnelmissa. Talossa kaikui koko tuon illan heleää lauleskelua "Joulu on taas, joulu on taas...". Mummo toi mukanaan myös pieniä minipipareita, joita nautiskeltiin kuusen loisteessa lastenhuoneen lattialla.

Tyttöjen minikuusi on kerrassaan suloinen ja huomaan itsekin ajautuvani usein sen ääreen muistelemaan omia lapsuusjoulujani ja niihin erottamattomasti kuulunutta pikkukuusta. Tästä se taas lähtee - joulun odotus!

2 kommenttia:

  1. Suloinen minikuusi! :) Täälläkin on tänä viikonloppuna jo vähän innostuttu kaivelemaan joulukoristeita esiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten kiva, että sinäkin olet vielä täällä! Teillä on kyllä aivan ihana koti ja sinulla hyvä sisustusmaku, joten joulunne on varmasti suloinen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3