lauantai 10. joulukuuta 2016

Kokemuksia Vaavi-ensisängystä

Kun vanhin tyttäreni syntyi vuonna 2012, tuntui pinnasänky aluksi aivan liian suurelta ja kylmältä paikalta pienelle ihmisenalulle. Koska en tuolloin ollut kuullutkaan erilaisista ensisänkyvaihtoehdoista, päädyimme sijaamaan vauvalle ensisängyn äitiyspakkauslaatikkoon ja hyvin tämä perinteinen vaihtoehto tuolloin toimikin.

Sitten syntyi toinen tyttäremme ja vaikka sijasin jälleen ensisängyn äitiyspakkauslaatikkoon, niin toinen neitimme ei siinä suostunutkaan nukkumaan. Herkkäuninen ja masuvaivoista pitkään kärsinyt vauva ei aluksi nukkunut muualla kuin liikkeessä, joten heijasimme hänet iltaisin uneen vaunuilla ja kärryttelimme illan päätteeksi vaunut makuuhuoneeseemme. Arvatkaapa vain, millainen lisätyö renkaiden jokapäiväisestä puhdistamisesta koitui, sillä nuo samat vaunut olivat päivisin ulkokäytössä!

Odottaessani viime keväänä poikaamme, päätin tutustua tarkemmin Vaavi-ensisänkyyn, josta olin kuullut paljon hyvää. Lueskeltuani hetken firman nettisivuilla olevaa informaatiota tulin vakuuttuneeksi siitä, että uusi vauvamme pääsisi köllöttelemään nimenomaan Vaavin ensisänkyyn. Nyt kun meille on kertynyt kyseisestä sängystä neljän kuukauden käyttökokemus, voin todeta, että sängyn vuokraaminen kannatti ja hyvin todennäköisesti vuokraisimme sen uudestaankin, mikäli meille vielä vauvoja tulisi. Jos Vaavisänky on sinulle uusi tuttavuus, voit käydä tutustumassa sen vuokraamiseen täällä.


Sängyn vuokraaminen oli kaiken kaikkiaan todella helppoa, sillä firman nettisivuilla tarvitsi täyttää vain vuokraajan tiedot ja ajankohta, jolloin vuokrasuhteen haluttiin alkavan. Meidän tapauksessamme synnytys päätettiin käynnistää, joten sängyn toimituspäiväksi oli helppoa sopia päivä ennen käynnistystä. Vaavisänkyä vuokrataan lähtökohtaisesti neljäksi kuukaudeksi ja 85:n euron vuokraussumma sisältää uuden patjan, kotiinkuljetuksen sekä postimaksut. Sängyn palauttaminen tapahtuu samassa laatikossa, jossa se tuli ja vuokraussumma sisältää myös palauttamiskulut.

Listasin tähän niitä syitä, miksi Vaavisängyn vuokraaminen vauvaperheeseen on minun mielestäni erittäin varteenotettava vaihtoehto:

* Vuokraaminen on helppoa, sänky toimitetaan postin kautta kotiovelle.
* Sänky on helppo kasata ja ottaa käyttöön.
* Mukana tulee uusi, käyttämätön patja.
* Sänky on sopivan kokoinen vastasyntyneestä noin 4 kk:n ikäiselle vauvalle.
* Pyörien ansiosta kevyttä ensisänkyä on helppo liikutella huoneesta toiseen.
* Sängyssä vauva voi seurata muiden perheenjäsenten touhuja ja kodin elämää.
* Vaavisänky on tukeva, eikä se kaadu, vaikka isot sisarukset kurkkisivatkin sänkyyn.
* Sängyn ergonomisuus; se on sopivalla korkeudella ja vauvan voi laskea siihen ilman kyykistelyä.
* Sängyn voi palauttaa vauvan kasvettua eli se ei jää nurkkiin pyörimään.
* Vuokra-ajan jälkeen sänky on helppo palauttaa samassa pahvilaatikossa, jossa se saapuikin.

Ensisänkyjä on nykyisin tarjolla monia eri vaihtoehtoja rottinkikorista riippumattoon ja jokainen perhe arvioi itse, onko ensisängylle tarvetta ylipäätään. Meille Vaavin ensisänky oli juuri niin käytännöllinen ratkaisu kuin toivoinkin. Laitoimme sänkyyn patjan lisäksi peiton, joka muotoutui mukavaksi pesäksi sekä äitiyspakkauksen makuupussin. Pienokaisemme on nukkunut tässä ensisängyssä todella hyvin ja yksi tärkeimmistä sängyn ominaisuuksista on ollut sen liikuteltavuus huoneesta toiseen. Kun perheessä on vauvan lisäksi kaksi leikki-ikäistä lasta, ovat äidin kädet lähes koko ajan täynnä ja vauva on voitava laskea aika ajoin turvalliseen paikkaan. Nykyisin poikamme viihtyy jo hyvin sitterissä ja leikkimatolla, mutta vastasyntynyt oli helpointa sijoittaa sänkyyn, jonka sai siirrettyä esimerkiksi ruoanlaiton ajaksi keittiöön.

Ensi viikolla jätämme Vaavi-ensisängylle haikeat jäähyväiset, sillä poikamme täyttää neljä kuukautta ja sängyn vuokrausaika päättyy. Tekisi mieli jatkaa vuokra-aikaa vielä kuukaudella, sillä niin käytännöllinen tämä sänkyratkaisu on meillä ollut. Poikamme alkaa kuitenkin olla jo niin pitkä, että Vaavisänky käy hänelle pian liian ahtaaksi. On siis aika irrottaa ensisängyssä jo neljän kuukauden ajan kiinni roikkunut virkattu traktorisoittorasia ja ripustaa se makuuhuoneessa odottavaan pinnasänkyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3