lauantai 3. joulukuuta 2016

Tämä äiti ei toimi kunnolla

Ostin jokin aika sitten tyttärilleni talvimekoiksi Livlyn harmaat Sleeping Cutie-mekot. Monien muiden prinsessaiässä olevien pikkutyttöjen tavoin myös minun tyttäreni rakastavat mekkoja ja varsinkin sellaisia mekkoja, joiden helmat heiluvat pyörähdeltäessä. Uudet mekot otettiin siis vastaan suurella innolla ja niitä piti heti päästä kokeilemaan.

Parin pyörähdyksen jälkeen 4-vuotias tyttäreni halusi kuitenkin riisua mekon pois, eikä hän näyttänyt lainkaan tyytyväiseltä uuteen vaatekappaleeseensa. Kysyessäni syytä pettyneeseen ilmeeseen, totesi tyttäreni, että "tässä mekossa on jotain vikaa, se ei toimi kunnolla". Tajusin pian, ettei paksummasta kankaasta valmistetun mekon helma heilahtanut yhtä hienosti, kuin kevyempien kesämekkojen.


Parin viime viikon aikana meillä on tyttöjen mekkojen etumuksessa torkkuvan Sleeping Cutien lisäksi nähty useaan otteeseen myös lähestulkoon seisaaltaan torkkuva äiti. Syynä on pian neljä kuukautta täyttävä pikkumiehemme, joka on ryhtynyt valvottamaan minua öisin. Syyksi on arvailtu pari viikkoa sitten saatuja rokotteita, kutiavia ikeniä, rintamaidon vähenemistä, rintaan liittyvää uniassosiaatiota jne.

Olipa syynä mikä tahansa, niin seurauksena on ollut aiempaa useammin heräilevä vauva, joka takaisin uneen päästäkseen vaatii suuhunsa tissin. Heti, kun kyseinen nahankappale lupsahtaa ulos suusta, vauva herää ja minun on autettava tissi takaisin jälkeläiseni suuhun. Äiti ei ole siis viime aikoina nukkunut kovin hyvin ja se näkyy päiväsaikaan väsyneen olemukseni lisäksi myös muun muassa hajamielisyytenä, unohteluna ja hassuina kömmähdyksinä.


Pari päivää sitten oli juuri tällainen Äiti on pihalla kuin lumiukko-päivä ja unohtaessani moneen kertaan saman asian, huomasin vanhemman tyttäreni seisovan edessäni ja katselevan minua arvioiva katse silmissään. Hän ei sanonut mitään, mutta melkein näin, miten 4-vuotiaani totesi itsekseen: "Tässä äidissä on jotain vikaa, se ei toimi kunnolla."

Mitenhän tuo pikkumies saataisiin taas nukkumaan yönsä paremmin ja äiti pyörähtelemään päivisin hieman virkeämpänä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3