perjantai 3. helmikuuta 2017

Täytetyt uunipaprikat

Tykkään puuhailla keittiössä ja kokeilla erilaisia ruokia, jotka tuovat tervetullutta vaihtelua arkiseen jauheliha-makaronilinjaan. Aina silloin tällöin joudun kuitenkin epämukavuusalueelleni ja sormi menee helposti suuhun, kun kylään on tulossa kasvispainotteisella ruokavaliolla varustettuja vieraita. Meidän perheessämme on nimittäin totuttu syömään melko lihapainotteisesti mieheni fyysisesti raskaan maatilatyön vuoksi.

Viime viikonloppuna meillä kävi pitkästä aikaa tällaisia vieraita ja vaikka kaupasta saisikin valmiita kasvisruokia ja -eineksiä, niin haluan kuitenkin valmistaa vieraiden ruoat mahdollisimman pitkälle itse. En ole kovin hyvä tuomaan tunteitani esille kauniilla sanakäänteillä tai kiintymystäni fyysisesti, joten minun tapani osoittaa vieraanvaraisuutta ja iloa vieraiden tulosta on valmistaa heille mahdollisimman herkullista syötävää ja nähdä vaivaa tarjottavien eteen.

En ole koskaan valmistanut täytettyjä uunipaprikoita, mutta koska monet ovat kehuneet niitä ja ne ovat helppotekoisia, päätin kokeilla paprikoiden täyttämistä. Plussaa tämän melko kevyen ruokalajin kohdalla tuli myös kauniista ja värikkäästä ulkonäöstä. Paprikoiden täytteeksi kokosin basilikaa, kirsikkatomaatteja, kikherneitä, oliiveja ja fetajuustoa.

Täytetyt uunipaprikat onnistuivat todella hyvin ja jos kasvisruoat aiheuttavat sinullekin päänvaivaa, niin nappaa ihmeessä tämä helppo resepti talteen:

2-4 paprikaa
tuoreita basilikanlehtiä
kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kikherneitä
kivettömiä oliiveja
fetajuustoa

Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet.
Pane jokaisen paprikan pohjalle pari basilikanlehteä ja puolitettu kirsikkatomaatti.
Mausta suolalla/pippurilla ja valuta oliiviöljy paprikoiden sisään.
Esikypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Huuhtele ja valuta kikherneet.
Täytä paprikat kikherneillä, lisää päälle puolitettuja tomaatteja ja oliiveja sekä lopuksi murennettu fetajuusto.
Kypsennä vielä 15-20 minuuttia.
Koristele basilikalla.


Ovatko kasvisruoat teidän juttunne ja mitkä ovat suosikkejanne?

2 kommenttia:

  1. Me ollaan täytetty uunipaprikoita jauhelihalla ja riisillä yms. ja ne on kyllä hyviä, mutta ei paljoa kyllä lasten mieleen. Sillä jäänyt niiden tekeminen vähemmälle.

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Meillä joskus tehty täytettyjä paprikoita, mutta vähän sama että miehen fyysisen työn takia sen ruuan pitää olla aika tuhtia. Toisaalta joskus tekisi ihan hyvääkin opetella uusia ja kevyempiä reseptejä :D.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3