sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kevätkuulumisia

Mitenkäs tässä näin pääsi käymään, että blogi unohtui useaksi kuukaudeksi, eikä uusia tekstejä ole syntynyt tammikuun jälkeen? Oikeastaan vastaus kysymykseen on helppo: elämä kävi eli viime kuukaudet ovat olleet niin täynnä lapsia, kotitöitä ja muuta touhua, ettei blogiharrastukselle ole jäänyt aikaa. Iltaisin, kun lapset on saatu nukkumaan olen ollut niin poikki, että tietokone on jäänyt avaamatta.

Vauvavuosi ja yövalvomiset ovat tietenkin tehneet väsymyksen suhteen tehtävänsä, mutta minulle on muutenkin tyypillistä, että kevään koittaessa tahtini hidastuu, enkä saa oikein mitään aikaiseksi. Kärsin siis joka vuosi jonkinasteisesta kevätväsymyksestä. Tyypillisempäähän taitaa olla, että ihmisiin iskee syysmasennus, mutta itselleni syksy on vielä sitä aikaa, että väsymykselle ei saa antaa periksi, sillä maatilan peltotyöt jatkuvat yleensä lokakuun loppuun saakka. Siihen asti minunkin on jaksettava pyörittää lapsia ja kotitöitä paljolti itsekseni. Marraskuusta toukokuuhun mies pystyy onneksi olemaan enemmän kotona ja silloin sitä kai antaa itselleen luvan hieman hellittää ja monen kuukauden aikana kertynyt väsymys vihdoin purkautuu.

Ajoittaisesta väsymyksestä huolimatta meille kuuluu kuitenkin hyvää ja kolmilapsisen perheen arki on pyörinyt omalla painollaan. Nuorimmaisemme on nyt kahdeksan kuukautta vanha ja uusia taitoja löytyy koko ajan. Liikkumisen suhteen pieni mies ei ole pitänyt kiirettä, mutta mikäli hän tulee siskoihinsa, niin tulevina kuukausina tulee tämänkin taidon osalta tapahtumaan paljon. Olen saanut seurata ilolla myös sitä, miten lämpimästi isosiskot pikkuveljeensä suhtautuvat ja haluavat häntä hoitaa. Arki on täynnä pieniä ilonaiheita ja viime kuukausina olenkin opetellut niistä kiittämään. Kaiken kaikkiaan elämä on tällä hetkellä kaikin puolin kunnossa ja kesän varalle meillä on paljon kivoja suunnitelmia.

Maatilan kevätkiireet odottavat jo aivan nurkan takana ja pian pihan täyttävät traktoreiden ja muiden peltotyökoneiden äänet. Tänään vietämme kuitenkin vielä kiireetöntä sunnuntaita koko perheenä ja iltapäivällä suunnittelen pyöräyttäväni pikku kokkieni avustuksella oikein suklaisen mutakakun:)

Mitä teille kuuluu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3