maanantai 24. huhtikuuta 2017

Mehevä mutakakku

Kuten jo eilisessä postauksessa suunnittelin, niin meillä tosiaan herkuteltiin sunnuntaina päiväkahviaikaan mehevällä mutakakulla. Valmistan mutakakun lähes aina äitini hyväksi havaitulla reseptillä, jota olen tosin hieman muokannut ja ajattelin sen nyt täälläkin jakaa. Mutakakusta pitävät meidän perheessämme kaikki, mutta se on erityisesti mieheni herkkua ja taisi anoppi aikoinaan hankkia pisteitä vävypojan silmissä muun muassa juuri tällä leipomuksellaan;)

Yleensä mutakakku päätyy pöytäämme sellaisenaan ja sen koristeluksi riittää ohut kerros tomusokeria. Tähän postaukseen laitoin kuitenkin kuvan mutakakusta, jonka leivoin pääsiäisen aikaan, sillä pienellä koristelulla tämäkin kakku voi nimestään huolimatta näyttää varsin hurmaavalta.

MUTAKAKKU

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 rkl tummaa kaakaota
150 g voita
noin 250 g tummaa suklaata

Aloita kakun valmistaminen sulattamalla voi kattilassa ja paloittele siihen suklaa.
Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita toisessa astiassa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita siihen varovasti suklaaseos.
Siivilöi taikinaan jauhoseos ja sekoita se taikinaan kevyesti kääntelemällä. 
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista mutakakkua 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Tarjoa hieman jäähtyneenä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3